Zwangerschap en bevalling

Zwangerschap en bevalling

Het klinkt misschien vreemd dat acupunctuur een zwangerschap of een goede bevalling kan bevorderen. Toch zie ik in de praktijk en op diverse fora dat dit mogelijk wel het geval is. Ook in mijn praktijk heb ik daar meerdere voorbeelden van gezien. 

Ik bied op dit gebied twee belangrijke en vaak effectieve behandelingsvormen, die beide als voordeel hebben dat je geen medicatie krijgt toegediend.

 

Sneller zwanger door acupunctuur 

Wanneer je graag zwanger wilt worden maar dat alsmaar niet lukt, levert dat vaak de nodige spanning op. De door mij toegepaste behandeling brengt onder andere meer rust in je lichaam en geest. Maar uiteraard is hij er ook op gericht dat, gezien vanuit de Chinese Geneeskunde, de kans dat je zwanger wordt toeneemt. Lees hier bijvoorbeeld meer over de ervaringen van vrouwen die een dergelijke behandeling hebben ondergaan. 

Het bevorderen van een natuurlijke bevalling

Misschien weet je dat een acupuncturist bepaalde punten op je lichaam niet zal behandelen wanneer je zwanger bent. Vanuit de Chinese geneeskunde is namelijk bekend dat dit kan leiden tot een vroegtijdige bevalling. Maar wanneer de zwangerschap ten einde loopt en je het advies krijgt om de bevalling kunstmatig op te wekken, kun je overwegen om juist gebruik te maken van dit opmerkelijke verschijnsel. De praktijk wijst uit dat de geboorte van het kind alsnog via de natuurlijke weg gebeurt. Vaak is daarbij ook de pijn minder. Ik kan je bovendien leren om bepaalde drukpunten te masseren en zo nog beter ontspannen te worden en te blijven. 

Op internet kun je op meerdere plekken lezen welke ervaringen vrouwen hebben met dergelijke behandelingen. Kijk bijvoorbeeld hier. Neem, wanneer je belangstelling hebt, contact met mij op. Samen kunnen we dan overleggen of een behandeling in jouw geval zinvol is.