Acupunctuur bij Long Covid

Acupunctuur kan bij mensen die te lijden hebben van het Long Covid syndroom een bijdrage leveren aan het herstel van hun algehele balans en energieniveau. Daarvoor is inmiddels een specifieke behandeling ontwikkeld.

Wat voor klachten zie je bij Long COVID?

Mensen die een COVID-besmetting hebben opgelopen kunnen weken- tot zelf maandenlang klachten houden. Ook komt het voor dat zij te maken krijgen met een terugvalDie klachten kunnen van verschillende aard zijn. Denk dan niet alleen aan lichamelijke klachten als vermoeidheid, duizeligheid en kortademigheid. Want ook op psychisch en mentaal vlak kun je een stevige klap hebben gehad. We zien mensen met concentratieproblemen, geheugenverlies en neerslachtigheid. Op deze site vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten én tips

Acupunctuur is geen wondermiddel waarmee je op slag je “oude” gezondheid en energieniveau weer terug krijgt. Maat met deze behandeling kan het herstelproces in een aantal gevallen wel worden bespoedigd. Ook hier ligt de kern bij het herstellen van je algehele balans, en daarmee van jouw zelfherstellend vermogen.

Wat kan de Chinese Geneeskunde bij Long COVID specifiek bieden?

Vanuit de Chinese Geneeskunde gezien kun je met acupunctuur onder meer de longenergie versterken. Maar ook , klachten van benauwdheid, verminderde smaak- en reukvermogen, een brandend gevoel van de longen kunnen goed behandeld worden. Maar bedenk ook dat andere, meer op emotioneel gedragsmatig gebied klachten kunnen voorkomen. Je kunt het overzicht verliezen, last krijgen van achterdocht of verdriet, maar ook gaan piekeren of last krijgen van slapeloosheid.

Ik kan ook proberen om je milt energie te versterken. Dat is dan een methode om je te ondersteunen als je last hebt van: vermoeidheid en slapte, vocht vasthouden, vertroebeld denken, wattig gevoel in het hoofd en moeite met het verwerken van informatie.

Als de lever is aangedaan kan dit klachten geven van droge ogen, bittere smaak in de mond, hoofdpijn, een veranderd menstruatiepatroon en gedragsmatig kan iemand zich uitgeblust, initiatief loos, boos of geïrriteerd voelen.

Als de nieren zijn aangedaan kan dit klachten geven van vermoeidheid, moeite hebben met plassen, hypertensie, vochtophoping, pijnklachten in rug en knieën.

Zo zie je dat de klachten bij Long COVID divers zijn, maar ze met acupunctuur vanuit verschillende invalshoeken ook kunnen worden aangepakt.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op!