Hoe ziet een acupunctuurbehandeling er uit?

Een acupunctuurbehandeling omvat meestal meerdere onderdelen. Hier kun je in grote lijnen lezen wat mijn aanpak is.
Ik start bij de intake met het in kaart brengen van jouw klacht en de mogelijke achtergronden. Dat kan op verschillende manieren. Ik stel een aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid. Verder voel ik jouw pols en kijk ik naar je tong. Daarop aansluitend krijg je jouw eerste behandeling.
De vervolgbehandelingen beginnen ook weer met een kort gesprek.  Elke behandeling wordt aangepast aan jouw toestand en gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht. Soms combineer ik een behandeling met een andere therapievorm; dat uiteraard in overleg met jou.

De bekendste behandelmethodes
acupunctuur met naalden

De meeste bekende vorm van acupunctuur is die, waarbij ik enkele naaldjes op speciale acupunctuurpunten plaats. Na een bepaalde tijd kunnen ze weer worden verwijderd.

laseracupunctuur

Moderner is een behandeling met een softlaser. Deze methode is even effectief als andere methodes. Omdat de persoon niets voelt is deze vooral geschikt voor de behandeling van kinderen.

ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur plaats is kleine zaadjes, magneetjes of naaldjes in het oor. Daar blijven zij soms enkele dagen blijven zitten. Deze methode is uitermate geschikt bij stressklachten, pijnbestrijding en anti-rook behandelingen.

Specialistische behandelingen
Elektroacupunctuur

Bij elektroacupunctuur worden jouw meridianen door middel van een computergestuurd systeem doorgemeten. Eventuele disbalansen kunnen vervolgens direct door dat systeem worden gecorrigeerd. Mensen voelen zich na een behandeling meestal ontspannen en beter in balans.

acupunctuur bij emotionele problemen

Een van mijn specialisaties is de behandeling van emotionele trauma’s en blokkades. Die komen dan bijvoorbeeld tot uitdrukking in de vorm van terugkerende angst, slaapproblemen, overmatige spanning en/of somberheid. Dergelijke vastzittende emoties en patronen kunnen door enkele behandelingen worden doorbroken. Het resultaat is vaak verrassend!

Cardioacupunctuur

Een ongezonde leefstijl, weinig beweging, verkeerde voeding, maar ook stress, emoties en hoge werkdruk kunnen leiden tot hartklachten. Cardio-acupunctuur kan helpen om deze “triggers” op een goede manier aan te pakken en het autonome zenuwstelsel tot rust te brengen.