Truus Buter

Foto van Truus Buter

Na mijn middelbare school ben ik in 1973 met de opleiding verpleegkunde begonnen. Vanaf de eerste tot de laatste dag heb ik mijn werk in de zorg met hart en ziel verricht. Eerst als verpleegkundige en snel daarna als leidinggevende. Onderwerpen als ziekte en gezondheid, lichaam en geest, dat wat mensen beweegt, hebben mij altijd sterk geboeid. Na 20 jaar op verschillende plekken te hebben gewerkt, voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik besloot parttime te gaan werken en een nieuwe studie op te pakken. Via de weg van lichaamsgerichte therapieën (o.a. shiatsutherapie) kwam ik terecht bij de Chinese Geneeskunde en de filosofie die daar aan ten grondslag ligt.

Eigen praktijk

Nadat ik mijn acupunctuuropleiding had afgerond heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in 1999 volledig gaan werken in mijn eigen praktijk. Vanuit mijn sterke behoefte aan ontwikkeling heb ik in de jaren daarna gekozen voor allerlei opleidingen en bijscholingen waar ik als persoon én professional behoefte aan had. Juist die mix van invalshoeken (o.a. rouw- en verliesbegeleiding, acupunctuurspecialisaties, bioresonantie, familie-opstellingen, mindfulness, bezielingscoaching) past bij de manier waarop ik graag werk.

Als in een labyrint (niet te verwarren met een doolhof) heb ik zo mijn levenspad gevolgd; dan weer even naar binnen kerend en stil te staan bij de kern, dan weer naar buiten gaand. Die symboliek met zijn spirituele én nuchtere kant spreekt mij sterk aan. Ik begeleid mensen graag op hun levenspad, met alle wendingen die zich daarop kunnen voordoen.

Uiteraard heb ik ook zelf mijn worstelingen gekend, keuzes gemaakt en daardoor de nodige levenservaring opgedaan. Langzamerhand heb ik mijn eigen weg en methodes ontwikkeld die helpen om de veerkracht te versterken en steeds weer in balans te komen. Ik houd ervan om methodes te combineren, bijvoorbeeld acupunctuur en meditatietechnieken, en zo mijn behandelingen extra effectief te maken. De mix van ervaring, kennis én intuïtie helpt mij om nog steeds met hart en ziel mijn werk te doen.

Aanvullende informatie

Ik ben aangesloten bij de LVNT (Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten) en de LSV (Landelijke Steunpunt Verlies).

Kijk voor meer informatie over mijn CV en achtergrond op Linked-In en voor mijn activiteiten op Facebook.

Naast mijn praktijk voor acupunctuur en bioresonantie verzorg ik samen met anderen onder de naam “PerCorso” diverse vormen van begeleiding en coaching. Onderwerpen zijn onder andere:

  • Verliesverwerking (bij verlies van een geliefde, werk, gezondheid e.d.)
  • Bezieling en zingeving
  • Nieuwe keuzes maken op je levenspad

Interesse?  ga dan naar www.percorso.nl !