Bioresonantie

balans800500

Bioresonantie / biofeedback

Bioresonantie (of in ons geval biofeedback) gaan uit van een àndere kijk op gezondheid, welbevinden en ziekte. Een holistische visie die we steeds vaker terug zien bij zowel medici als psychologen. Een analyse met onze apparatuur biedt zowel een beeld van jouw actuele fysieke als van jouw emotionele gesteldheid. Daarnaast kunnen we meestal ook de onderliggende factoren opsporen. Op die manier krijg je stap voor zicht in de aard en oorsprong van jouw klachten, én in de manier waarop deze mogelijk verminderd of opgeheven kunnen worden. 

Het mooie van het systeem is dat we direct na die analyse eventuele onbalansen en verstoringen kunnen corrigeren. En er zo aan bijdragen dat jouw fysieke, emotionele en psychische evenwicht zo goed mogelijk wordt hersteld. Het systeem bevat een groot aantal modules, waaronder de mogelijkheid om elektroacupunctuur toe te passen.
Bij vervolgbehandelingen starten we steeds opnieuw met een analyse, maar kunnen we meer tijd uittrekken voor de behandeling. 


Waarvoor is bioresonantie geschikt?

Bioresonantie, en in het bijzonder biofeedback is een geschikte methode bij de volgende vragen/behoeften/klachten:

  • Herstel van de energiehoeveelheid en -balans in geval van burnout, stress en oververmoeidheid; vooral in gevallen dat zelfs supplementen niet meer lijken te werken;
  • Een betere balans tussen “hoofd en hart”, tussen denken en voelen; letterlijk en figuurlijk steviger op je benen staan;
  • Het aanpakken én voorkomen van overmatige stress: niet alleen inzicht krijgen in de oorzaken, maar ook voelen dat de stress afneemt en er meer rust in je lijf komt;
  • Het ontdekken van en beter leren omgaan met hooggevoeligheid;
  • Het verminderen van allergieën en overgevoeligheden
  • Vermindering of opheffen van pijnklachten (migraine, gewrichts- en spierklachten)
  • Het versterken van je zelfherstellend vermogen, lichamelijk én psychisch.

Bioresonantie is ook een geschikte methode voor (jonge) kinderen: de  behandeling is subtiel, en geheel pijnloos; ook hoeft het kind niet te praten.

Lees hier meer over de achtergronden.

Het is van belang om te beseffen dat de analyses van dit systeem geen medische diagnoses zijn en dat de toepassing ervan geen medische diagnose of behandeling kan vervangen!!! Hoewel steeds meer bekend wordt over de onderliggende principes is het veelal lastig om met de gangbare onderzoeksmethodieken de werking en resultaten te bewijzen.