Fonoforese

Fonoferese

Fonoforese is een deftige naam voor het werken met stemvorken. Het is één van de methodes waarmee je mensen met specifieke frequenties kunt behandelen, zonder dat er een apparaat aan te pas komt. Een methode zonder poespas, maar vaak wel met bijzondere resultaten!
In de complementaire geneeskunde, maar ook in de fysiotherapie vinden we tegenwoordig veel apparaten die allemaal als overeenkomst hebben dat ze met frequenties werken. Zij zijn gebaseerd op de ervaring dat trilling, of die nu wordt opgewekt door een apparaat, een speciale lamp, een muziekinstrument of een klankschaal, invloed heeft op je lichaam en welzijn. Denk maar aan de invloed van muziek: die kan je stemming -bewust of onbewust- bepalen, je tot rust brengen of je juist energiek of vrolijk maken.

De positieve effecten van het werken met frequenties worden steeds meer onderkend. Hoewel we nog niet exact weten hoe trilling precies inwerkt op ons lichaam en ons gevoel van welzijn, zijn er al veel mensen die de effecten van een behandeling met stemvorken wel degelijk merken. We weten inmiddels dat het op deze manier “toedienen” van frequenties een positief effect kan hebben op je fysieke gezondheid en algehele balans.

Ik zet stemvorken op verschillende manieren in, afhankelijk van de vraag of klacht. Ik kan ze bijvoorbeeld op specifieke acupunctuurpunten plaatsen en zo meridianen stimuleren of reguleren. Maar ik kan iemand ook behandelen ook door stemvorken van bepaalde frequenties langs het lichaam te leiden, zonder de persoon aan te raken.

Hoe mensen zo’n behandeling ervaren verschilt persoon. De ene persoon voelt vanaf het eerste moment de trilling door zijn hele lichaam heen gaan. Maar het kan zijn dat je de trilling van de stemvork in eerste instantie helemaal niet of maar even voelt. Vaak is dan sprake van een “stagnatie”. Via enkele behandelingen kan ik een dergelijke plek weer ‘tot leven’ brengen, waardoor de energie weer gaat stromen. Maar zelfs wanneer je niets voelt kan zo’n behandeling toch tot resultaat leiden.

Wil je meer weten over fonoferese, de achtergrond, werkzaamheid en effecten, lees dan het boek van Ronne van den Hurk. Zij heeft zich op dit onderwerp gespecialiseerd. Haar boek kun je hier gratis downloaden. 

Wil jij zo’n behandeling ondergaan? Neem dan contact met mij op en laat je verrassen.