Esoterische acupunctuur

Esoterische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die gebaseerd is op zeer oude kennis en behandelwijzen. Het is een acupunctuurvorm voor het Hoofd, het Hart en de Handen samen. Het draait daarbij om intentie, bewustzijn en verbinding met Je Zelf; het vinden van je doel in dit leven.

Het behandelen van de mens als geheel is altijd al mijn insteek geweest. Bij de esoterische acupunctuur is dat nog nadrukkelijker het geval. Het is een vorm van acupunctuur die zich naast fysieke ondersteuning richt op jouw spirituele en energetische groei. Het gaat erom dat je je bewust wordt van je leef- en eetgedrag, en zo zelf leert om (nog) gezonder te worden. We richten ons dus op méér dan alleen het opheffen of verminderen van pijnklachten en dergelijke. En zo kan het zijn dat je ook leert hoe je dichter bij je kern kunt komen, wat meditatie en voeding jou daarbij kunnen opleveren, en wat je nog meer kunt doen om beter in balans te raken.

Waar is de esoterische acupunctuur op gebaseerd?

Dr. Mikio Sankey is de grondlegger van de Esoterische Acupunctuur. Hij kwam tot het besef dat allerlei oude denk- en geneeswijzen sterk met elkaar samenhangen. Denk daarbij onder meer aan de Ayurveda, het Hindu Chakra Systeem, klassieke Yoga vormen als Raja Yoga, de Kabbala en de Heilige Geometrie. In zijn visie zijn we in de loop van de eeuwen de verbinding met de spirituele wereld langzamerhand kwijtgeraakt. Het lijkt erop dat de ontwikkeling zich in deze tijd weer ten goede keert.
De kerngedachte achter de esoterische acupunctuur is dat je lichaam, en zelfs elke cel eigenlijk precies weet wat zijn “opdracht” is. Die kennis of informatie kan de cel verliezen doordat zaken als straling, vervuiling en gif de gezonde toestand verstoren. Je kunt het lichaam helpen om de verbinding met de oorspronkelijke informatiebron te herstellen. De inwerking gaat vaak echter verder. Doordat door deze acupunctuurvorm je denken, voelen en handelen sterk met elkaar worden verbonden groeit de kans dat jij dichter bij je kern komt.

Vragen?

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt. De effecten van deze behandelingsvorm zijn moeilijk in woorden te vatten. Wil je weten of Esoterische Acupunctuur ook voor jou een passende ondersteuningsvorm is, of misschien één van mijn andere specialisaties? Neem gerust contact met me op. Ik informeer je graag!