Consulten

mijn consulten

In een consult zet ik die methodes in die het best bij jouw persoon en vraag passen. Ik start daarom meestal met een analyse die iets verder gaat dan alleen het inventariseren van jouw vraag of klacht. Ik stel je daartoe in elk geval de nodige vragen.Vanuit mijn achtergrond zal ik onder meer vanuit de denkwijze van de Chinese Geneeskunde naar een klacht of verschijnsel kijken. Vaak biedt dat al een prachtig inzicht in de aard, oorzaak en samenhang van een bepaald patroon. Wist je trouwens dat veel emotionele blokkades en problemen ook door acupunctuur te verhelpen zijn?

Bij een concrete vraag, bijvoorbeeld pijnklachten, past vaak een specifieke behandelingsvorm. In andere gevallen kunnen meerdere invalshoeken worden gekozen. Veel klachten hebben immers invloed op je hele lichaam én geest.
Belangrijk om te vermelden is dat ik géén medische diagnoses stel. Die zijn voorbehouden aan een arts. Waar dat nodig of gewenst is verwijs ik je door.

Een consult of behandeling duurt meestal tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk van de aard. Reken voor een intake met korte eerste behandeling op ongeveer anderhalf uur.
Een aantal van mijn consulten komt voor (al dan niet gedeeltelijke) vergoeding door ziektekostenverzekeraars in aanmerking. Kijk hier naar de kosten en vergoedingsmogelijkheden.