Emotionele blokkades

draken

Wanneer je leest of hoort praten over emotionele blokkades klinkt dat nogal zwaar. Toch weet je dat haast ieder mens in zijn leven situaties meemaakt die hij op dat moment lastig kan hanteren. Die ervaringen worden dan vaak ergens in je “systeem” opgeslagen, zodat je weer verder kunt met je leven. Je kunt dit ook zien als een “veiligheidsmechanisme” dat jouw “systeem” (lichaam én geest) in zich heeft.
Niet verwerkte emoties of traumatische ervaringen kunnen in een later stadium echter alsnog leiden tot psychische en lichamelijke klachten. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de oude ervaring wordt “getriggerd” door een vergelijkbare gebeurtenis in het heden. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn. Maar het kan wel zijn dat je die klachten langzamerhand een blokkade vormen die jouw leven en welzijn negatief beïnvloedt. Een blokkade die je graag wilt opheffen.

Je zult je afvragen hoe acupunctuur je daarbij kan helpen. Dat zit als volgt. In de Chinese Geneeskunde gaat men er van uit dat emoties de belangrijkste oorzaken zijn van ziekte. Onverwerkte emoties kunnen zich opstapelen en stress veroorzaken in het centraal zenuwstelsel en het hormonale systeem. Zonder dat je precies weet waarom dat gebeurt kun je zo last krijgen van spanningen, angsten, pijnen, ziektes en blokkades.

Een specifiek voor dit type problemen ontwikkelde acupunctuurmethode helpt om de ontstane blokkades op te heffen. Hij helpt om, zoals de Chinese Geneeskunde dit noemt, de “draken” uit jouw systeem te lijf te gaan. Dit type behandeling zorgt er onder meer voor dat de energie weer volop kan stromen. Als één van mijn specialisaties pas ik deze methode zeer regelmatig toe. De resultaten zijn vaak verbluffend. Cliënten voelen zich na een behandeling vaak totaal anders: sterker, meer in hun kracht en bevrijd van een last. Vaak zijn al enkele behandelingen voldoende.

Vraag je je af of dit type behandeling ook jou kan helpen? Neem dan gerust contact met me op!