draken

Ieder mens maakt in zijn leven situaties mee die hij op dat moment lastig kan hanteren. Die ervaringen worden dan ergens in je “systeem” opgeslagen, zodat je weer verder kunt met je leven.
Niet verwerkte emoties of traumatische ervaringen kunnen in een later stadium echter leiden tot psychische en lichamelijke klachten. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer de oude ervaring wordt “getriggerd” door een vergelijkbare gebeurtenis in het heden. Dat hoeft overigens niet het geval te zijn.

In de Chinese Geneeskunde gaat men er van uit dat emoties de belangrijkste oorzaken zijn van ziekte. Onverwerkte emoties kunnen zich opstapelen en stress veroorzaken in het centraal zenuwstelsel en het hormonale systeem. Zonder dat je precies weet waarom dat gebeurt kun je zo last krijgen van spanningen, angsten, pijnen, ziektes en blokkades.

Een specifiek voor dit type problemen ontwikkelde acupunctuurmethode helpt om de ontstane blokkades op te heffen. Ik pas deze zeer regelmatig toe. De resultaten zijn vaak verbluffend. Cliënten voelen zich na een behandeling vaak totaal anders: sterker, meer in hun kracht en bevrijd van een last. Vaak zijn al enkele behandelingen voldoende.