Ik start een acupunctuurbehandeling met het in kaart brengen van uw klacht en de mogelijke achtergronden. Dat kan op verschillende manieren. Ik stel een aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid. Verder voel ik uw pols en kijk ik naar uw tong. Daarop aansluitend wordt u behandeld.
De vervolgbehandelingen beginnen ook weer met een kort gesprek.  Elke behandeling wordt aangepast aan uw toestand en gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht. Soms wordt een behandeling gecombineerd met een andere therapievorm; dat uiteraard in overleg met u.

De bekendste behandelmethodes
acupunctuur met naalden

De meeste bekende vorm van acupunctuur is die, waarbij enkele naaldjes op speciale acupunctuurpunten worden ingebracht. Na een bepaalde tijd kunnen ze weer worden verwijderd.

laseracupunctuur

Moderner is een behandeling met een softlaser. Deze methode is even effectief als andere methodes. Omdat de persoon niets voelt is deze vooral geschikt voor de behandeling van kinderen.

ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur worden kleine zaadjes, magneetjes of naaldjes in het oor geplaatst, waar zij soms enkele dagen blijven zitten. Deze methode is uitermate geschikt bij stressklachten, pijnbestrijding en anti-rook behandelingen.

Specialistische behandelingen
Elektroacupunctuur

Bij elektroacupunctuur worden uw meridianen door middel van een computergestuurd systeem geanalyseerd. Eventuele disbalansen kunnen vervolgens direct door dat systeem worden gecorrigeerd. Mensen voelen zich na een behandeling meestal ontspannen en beter in balans.

acupunctuur bij emotionele problemen

Een van mijn specialisaties is de behandeling van emotionele trauma’s en blokkades. Die komen dan bijvoorbeeld tot uitdrukking in de vorm van terugkerende angst, slaapproblemen, overmatige spanning en/of somberheid. Dergelijke vastzittende emoties en patronen kunnen door enkele behandelingen worden doorbroken. Het resultaat is vaak verrassend!

Cardioacupunctuur

Een ongezonde leefstijl, weinig beweging, verkeerde voeding, maar ook stress, emoties en hoge werkdruk kunnen leiden tot hartklachten. Cardio-acupunctuur kan helpen om deze “triggers” op een goede manier aan te pakken en het autonome zenuwstelsel tot rust te brengen.